GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - Nuray Tuncay Kara Bilim ve Sanat Merkezi

EXPLORE LIFE WITH MATHS İSİMLİ PROJEMİZ

“Gerçekçi Matematik Eğitimi” ile öğrencilerimize matematiğin hayattaki durumlarla ilişkili olduğunu ve aslında öğrencilere yakın olduğunu göstermek, öğrencileri gerçek yaşam problemleri ile karşılaştırarak farklı çözüm yolları üretmelerini sağlamak amacıyla projemiz oluşturulmuştur. Öğrencilerimiz iş birliği içinde verilen gerçek hayat durumlardan hareketle matematiksel modellemeyi kullanarak bütüncül bir şekilde matematik yapmayı öğrenmeleri ve hayatı matematikle keşfetmeleri sağlanacaktır.

Projede beklenen sonuçlar; matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmek, disiplinler arası etkileşimi artırmak, teknoloji tabanlı öğretim yapmak, işbirliği bilincini geliştirmek, matematik okuryazarlığını artırmak, problem çözme, akıl yürütme, eleştirel düşünme ve yaratıcılık becerilerini geliştirmek, öğrencilere matematik yapma eğilimi kazandırmak,  öğrencilerin kendi yaşam deneyimlerinde var olan informal bilgilerinden hareketle gerçek yaşamdan seçilen bağlamsal durumlarla karşılaştıklarında kendi çözümlerini oluşturması ve yeni modeller üretmesi sonucunda formal bilgiye ulaşmasını sağlamak.

4 (Türkiye, Sırbistan, Ürdün, Hırvatistan) ülke 14 matematik öğretmeninin işbirliğiyle şubat-mayıs ayı boyunca proje etkinliklerimiz yürütülecektir.

Ayrıntılı bilgi için

22-03-202322-03-202322-03-2023